PRODUSE TERMOVAST

CAMERE USCARE CHERESTEA

CAMERE ABURIRE CHERESTEA

INSTALAȚII DE BRICHETAT SI PELETIZAT BIOMASĂ

 

COGENERARE BIOMASĂ

CENTRALE TERMICE INDUSTRIALE

 

AUTOMATIZARI INDUSTRIALE

NOUTAȚI Tratamente termice

 

 

Scopul acestor tratamente este schimbarea culorii, recalificarea de lemn cu defecte cromatice şi reevaluarea lemnului cu valoare scăzută de piaţă. Acest procedeu de tratament termic se refera la:

- tratament de placi, lamele, elemente şi furnir de la 130° C până la 230° C;

- tratament de protecţie a lemnului ;

- tratament care implică proprietati estetice noi şi proprietăţi funcţionale;

- recalificare de lemn cu defecte cromatice

- reevaluare de lemn cu valoare scăzută de piaţă.

 

 

 

 

Instalatii complet automatizate aburire cherestea

Instalaţiile de aburire cherestea tip TERMOVAP  sunt realizate în construcţie de aluminiu şi inox având o incintă  (camera)  sau o baterie de mai multe incinte (camere) cu pereţi termoizolanţi ce asigură o climatizare optimă pentru procesul de aburire. Structura este realizata cu profile din aliaj aluminiu 6060 T5 identice cu cele a instalatiilor de uscare , termoizolatia deasemenea este realizata in ideea unei termoizolatii de inalta eficienta. Agentul de lucru este abur saturat umed la temperatura de 95-120 C la o presiune atmosferică de pana la 0,1 bari sau apa supraincalzita la 110 grade in cazul aburirii indirecte.
Dintre tehnologiile de aburitoare cherestea  vă putem oferi:

- ABURIRE INDIRECTA este realizata de producerea aburului saturat umed in incinta aburitorului prin inmersia intr-un bazin construit in platforma betonata a incintei a unor baterii din otel inoxidabil prin care trece abur 120 C  sau apa supraincalzita 110 C, care incalzeste apa din bazin pana la punctul de fierbere. Aburul degajat din bazin este aburul saturat umed necesar aburirii indirecte. Circulatia aburului este realizata cu ajutorul electrovanei cu 2 cai pentru abur sau 3 cai pentru apa supraincalzita si servomotor (Bellimo – Elvetia), actionata de sistemul de comanda si control. Recuperarea aburului din registrul de incalzire se face, prin intermediul oalei de condens, intr-o cuva exterioara camerei de aburire pentru colectarea apei (abur condensat) de unde este preluata de o pompa si readusa la centrala termica. Tot in exteriorul camerelor de aburire este preavazut un bazin pentru colectarea apelor uzate din cuvele de inox din interiorul aburitorului.

- ABURIRE DIRECTA este realizata prin producerea aburului saturat umed in incinta aburitorului prin aducerea aburului direct dintr-un generator de abur printr-un traseu de conducte direct in incinta aburitorului, distributia aburului facindu-se dealungul peretilor laterali si in spate din incinta, prin practicarea in  tevile din inox a unor orificii de distributie.