PRODUSE TERMOVAST

CAMERE USCARE CHERESTEA

CAMERE ABURIRE CHERESTEA

INSTALAȚII DE BRICHETAT SI PELETIZAT BIOMASĂ

 

COGENERARE BIOMASĂ

CENTRALE TERMICE INDUSTRIALE

 

AUTOMATIZARI INDUSTRIALE

NOUTAȚI Tratamente termice

 

 

Scopul acestor tratamente este schimbarea culorii, recalificarea de lemn cu defecte cromatice şi reevaluarea lemnului cu valoare scăzută de piaţă. Acest procedeu de tratament termic se refera la:

- tratament de placi, lamele, elemente şi furnir de la 130° C până la 230° C;

- tratament de protecţie a lemnului ;

- tratament care implică proprietati estetice noi şi proprietăţi funcţionale;

- recalificare de lemn cu defecte cromatice

- reevaluare de lemn cu valoare scăzută de piaţă.

 

 

 

Cogenerare biomasa

Pentru ca am ajuns in acest secol la diminuarea drastica a resurselor traditionale cum ar fi : carbuni , petrol , gaze naturale, Termovast vine in intampinarea celor ce lucreaza in domeniul  prelucrarilor masei lemnoase si a exploatarilor forestiere, precum si acelora din agricultura oferindu-le oportunitatea de a valorifica aceste resurse pretioase , adica de a produce energie electrica si termica din resturile de prelucrare a lemnului fie ca e vorba de prelucrarea primara a bustenilor: coji ,resturi din tivit, rumegus verde din gater, sau din exploatari forestiere: ramuri, crengi cu frunze, respectiv din agricultura, viticultura, pomicultura: paie, resturi din taierea  vitei-de-vie, a pomilor fructiferi si arbustilor ornamentali.

Pentru cogenerare pe biomasa putem folosi drept combustibil desemenea:

COGENERARE PRIN GAZEIFICAREA BIOMASEI

Termovast  va ofera module compacte  cogenerare prin gazeificare  biomasa de puteri mici 10-20 Kwh electric, pana la instalatii de gazeificare de puteri mari 1,5-1,65 Mwh electric. Aceste module functioneaza exclusiv cu biomasa vegetala sau lemnoasa, cu umiditatea de pana la 20 %: rumegus , aschii si deseuri din lemn, talas , resturi vegetale din agricultura: paiele din culturile cerealiere, a porumbului, a culturilor de rapita, soia, floarea-soarelui, etc.

 

 

 

 

 

 

 

 

Aplicatii :
-  unitati de furnizare energie electrica in reteaua nationala de electricitate
-  fabrici mari de prelucrare cherestea inclusiv   uscarea si aburirea lemnului, fabrici de mobila, ateliere de  tamplarie, fabrici cu activitate in productia de peleti si brichete
-  retele de electrificare din zone rurale izolate
-  turism : pensiuni si hoteluri din zone montane si din Delta Dunarii
-  agricultura : sisteme de irigatii, statii de pompare, ferme agricole si zootehnice
-  institutii publice, spitale, scoli, etc.

COGENERARE IN SISTEM O.R.C. A BIOMASEI (Organic Rankine Cycle)

( Wiliam Rankine inginer si fizician scotian unul din fondatorii Termotehnicii )

Biomasa este utilizată în cel mai eficient mod în combinatie de energie termică şi centrale electrice. În special energia obţinută este maximizată în sistemele de putere mica (de la câteva sute de kW electric la 1 sau 2 MW electric), construit în apropiere de consumatorul de căldură.

Acest sistem presupune o instalatie care sa furnizeze agent termic la 300 – 350º C; pe acest circuit se poate conecta, daca este cazul, un consumator de energie termica la temperaturi de peste 90º C (de exemplu aburitoarele de cherestea), uleiul diatermic din instalatie incalzeste intr-un vaporizator un fluid organic, acest fluid antreneaza o turbina, turbina actioneaza generatorul de curent, fluidul din secundarul turbinei trece printr-un economizor si ajunge in condensator, unde surplusul de caldura ( la o temperatura de 80/60º C) este preluat de un schimbator de caldura pentru apa calda iar apoi fluidul organic este pompat pentru a relua circuitul termic. Din circuitul secundar al schimbatorului de caldura al condensatorului rezulta un surplus de energie termica care este direct proportional cu puterea generatorului de energie electrica. Acest sistem prezinta foarte multe avantaje in cazul in care beneficiarul are un consum de energie termica la temperaturi de 80 – 95º C, de exemplu la un necesar de energie termica de 2,3 MW rezulta o productie neta de energie electrica de cca. 520 kW, iar la un necesar de energie termica de 9,5 MW rezulta o productie neta de energie electrica de cca 2.000 kW.
Principalele avantaje ale sistemului O.R.C. sunt : inalta eficienta a sistemului (mai ales in cogenerare), eficienta ridicata a turbinei, datorita folosirii unui ulei/fluid organic in loc de vapori de apa, turbina este foarte silentioasa si nu este expusa coroziunii, viteza periferica este redusa, fapt ce permite cuplarea directa a axului turbinei cu axul generatorului electric fara reductoare de turatie, viata de lucru foarte lunga datorita faptului ca se utilizeaza un fluid organic, cheltuieli de exploatare si intretinere foarte reduse, nu necesita statii de tratare a apei ca in cazul turbinelor cu vapori de apa.

CARACTERISTICI TEHNICE TURBOGENERATOR  SI CONSUMURI BIOMASA: