PRODUSE TERMOVAST

CAMERE USCARE CHERESTEA

CAMERE ABURIRE CHERESTEA

INSTALAȚII DE BRICHETAT SI PELETIZAT BIOMASĂ

 

COGENERARE BIOMASĂ

CENTRALE TERMICE INDUSTRIALE

 

AUTOMATIZARI INDUSTRIALE

NOUTAȚI Tratamente termice

 

 

Scopul acestor tratamente este schimbarea culorii, recalificarea de lemn cu defecte cromatice şi reevaluarea lemnului cu valoare scăzută de piaţă. Acest procedeu de tratament termic se refera la:

- tratament de placi, lamele, elemente şi furnir de la 130° C până la 230° C;

- tratament de protecţie a lemnului ;

- tratament care implică proprietati estetice noi şi proprietăţi funcţionale;

- recalificare de lemn cu defecte cromatice

- reevaluare de lemn cu valoare scăzută de piaţă.

 

 

 

Instalatii complet automatizate uscare cherestea

Instalaţiile de uscatoare de cherestea TERMODRYER sunt realizate în construcţie de aluminiu şi inox având o incintă  (camera)  sau o baterie de mai multe incinte (camere) cu pereţi termoizolanţi ce asigură o climatizare optimă pentru procesul de uscare. Pe lângă incinta de uscare propriuzisă mai trebuie să existe o incintă tehnică pentru amplasarea echipamentului pentru comanda , controlul si monitorizarea uscatorului de cherestea .Componenţa instalaţiei de uscatoare de cherestea este următoarea :

- STRUCTURA PORTANTĂ INTERNĂ

Construită din profile speciale din aliaj de aluminiu 6060 T5 sudate în procedeu MIG cu mediu de argon. Coloanele portante au secţiune rectangulară şi sunt fixate în paviment cu o legătură tip flanşă fixată în beton  cu şuruburi tip CONEXPAND. Structura pentru uscatoare de cherestea  este dimensionată pentru a suporta o încărcare pe orizontală (vânt sau seism) de max. 40 kN şi o încărcare pe verticală (zăpadă, nisip, etc.) de max. 2,5 kN/mp, fiind asamblată cu şuruburi din oţel inox de mare rezistentă. Calculul de rezistenţă statică a structurii portante a fost avizat de personal autorizat, conform legislaţiei în vigoare.

- PEREŢII TERMOIZOLANŢI ŞI ACOPERIŞUL

Peretii sunt confectionati din panouri (casete) de Al. umplute cu vata minerala de bazalt groasa de 100 mm, inchise la exterior cu tabla din Al. cutata, tratata anticoroziv intern si extern, peretii avand un coeficient termic k= 0,2kcal/h mp si o grosime de 120 mm, fiind robusti, rezistenti la solicitari mecanice si antiincendiu. Casetele sunt fixate pe structura de rezistenta cu ajutorul suruburilor de otel inox autofiletante si rigidizate cu platbanda de Al. groasa de 3 mm, etansarea dintre casete se realizeaza cu silicon transparent rezistent la temperaturi inalte, inghet si umezeala. Acoperisul este confectionat din panouri (casete) de Al. umplute cu vata minerala de bazalt groasa de 100 mm, inchise la exterior cu tabla din Al. cutata, tratata anticoroziv intern si extern, peretii avand un coeficient termic k= 0,2kcal/h mp si o grosime de 120 mm, fiind robusti, rezistenti la solicitari mecanice si antiincendiu. Casetele sunt fixate pe structura de rezistenta cu ajutorul suruburilor de otel inox autofiletante si rigidizate cu platbanda de Al. groasa de 3 mm, etansarea dintre casete se realizeaza cu silicon transparent rezistent la temperaturi inalte, inghet si umezeala.

- INSTALAŢIA DE VENTILATIE

Ventilatia aerului cald din camera de uscare este realizata de ventilatoare cu diametru de 900 mm, putere 3kw pe fiecare motor, debit de aer de aproximativ 30 000mc/h la o turatie de 1.450 rot/min. Paletele sunt executate din Al. , echilibrate dinamic si static. Motorul electric este tropicalizat, are izolatie clasa H pentru a rezista la temperaturi inalte, protectie IP 55 pentru conditii nefavorabile de mediu cu umiditate ridicata. Alimentarea motoarelor electrice se face prin intermediul unui inverter de curent cu ajutorul caruia putem controla turatia si reduce consumul de energie electrica.

- SISTEMUL DE ÎNCĂLZIRE

Incalzirea este realizata prin registre bimetalice supradimensionate, realizate din tuburi de inox si aripioare din Al. care asigura un schimb de caldura ridicat, pozitionate pe toata lungimea peretelui din spate al camerei. Radiatoarele sunt legate intre ele cu tuburi din otel inox supradimensionate care ies din camera uscatorului la centrala termica. Pe conducta de alimentare care vine de la central termica la registrele de incalzire se monteaza un robimet motorizat cu 3 cai care este actionat de controlerul electronic in functie de programul de uscare, acesta permitand agentului termic sa intre in registre atunci cand este nevoie.

- USI INCARCARE ŞI UŞA DE INSPECŢIE

Usa de incarcare este realizata pe o structura de rezistenta din profile speciale din Al. izolata cu vata minerala groasa de 100 mm. Pe intregul perimetru este montata o garnitura de etansare confectionata dintr-un cauciuc special rezistent la temperaturi inalte EPDM 65. Datorita acestei constructii usile sunt robuste, rezistente la foc, nu absorb umiditatea garantand conditii foarte bune de lucru. Usile se inchid printr-un sistem hidraulic, deschiderea fiind realizata cu ajutorul unui carucior actionat manual. In partea superioara a usii se afla grinda atic pe care sunt fixati suporti speciali din Al. pe care este montata sina de translatie a usii de incarcare. In situatia in 3 care avem 2 camere de uscare atunci usile se vor deschide cate una pe rand trecand una in fata celeilalte. In cazul in care avem o singura camera atunci va fi nevoie de un spatiu suplimentar echivalent cu latimea usii de incarcare pentru ca aceasta sa fie deschisa. Pentru acest lucru se vor monta stalpi suplimentari pentru prelungirea profilului pe care culiseaza usa.

- TAVANUL TEHNOLOGIC

Tavanul fals este confectionat din table de Al. cutata rezistenta la socuri mecanice si montata pe structura de rezistenta cu cutele pe directia de deplasare
a aerului cald necesar uscarii. Acesta este fixat de peretele lateral stanga pan ape peretele lateral dreapta si se intinde din spatele uscatorului din zona schimbatoarelor de caldura pana la o distanta suficienta de atic pentru a permite circulatia usoara a aerului din incinta camerei de uscare. Optional tavanul fals poate fi prevazut la partea din fata cu o perdea speciala din profile de Al sau material cauciucat pentru a reduce spatiile eventuale formate intre stivele de lemne si acesta. Perdelele sunt actionate usor prin intermediul unor scripeti si parghii montate pe peretii laterali.

- SISTEMUL DE UMIDIFICARE

Sistemul de umidificare se realizeaza prin diuze din material AISI 316 montate pe teava de otel- inox, prevazuta cu o electrovalva actionata de sistemul electronic stabilind umiditatea optima din camera, in functie de programul de uscare folosit.Conducta pe care se monteaza diuzele pentru umidificare este din otel inox si este prevazuta cu robineti de alimentare si de golire.

- SUPAPE PENTRU SCHIMBARE AER SATURAT

Clapetii de aerisire sunt necesari pentru efectuarea schimbului de aer saturat si sunt confectionati din tabla de Al. actionati de servomotoare ce asigura deschiderea si inchiderea lor pentru a mentine echilibrul higrometic in timpul uscarii. Acestia sunt actionati in momentul in care sondele higrometrice dau informatii calculatorului care urmareste si conduce procesul de uscare atunci cand hartia higrometrica a sondelor este saturata. Este important de stiut ca hartia sondelor trebuie verificata si daca este cazul inlocuita dupa fiecare ciclu de uscare.

- ECHIPAMENT PENTRU COMANDA SI CONTROL COMPLET AUTOMATIZAT PENTRU USCAREA TUTUROR SPECIILOR DE LEMN DIN ROMANIA INCLUSIV TRATAMENT ISPM 15 PENTRU EUROPALETI SI AMBALAJE DE LEMN

 

 

 

 

 

 

 

Centralina electronica asigura derularea si controlul procesului de uscare automat, este prevazut cu 4, 6, sau 8 (patru, sase sau opt) sonde pentru masurarea umiditatii lemnului, 1 (una) sonda pentru masurarea temperaturii interne a mediului din interiorul camerei si 1 (una) sonda de masurare a umiditatii relative a mediului. Optional calculatorul uscatorului poate fi conectat la un PC montat intr-o cladire apropiata cu ajutorul caruia poate fi controlat, modificat, programat si urmarit in orice moment si la orice ora ciclul de uscare si parametrii acestuia. Deasemenea PC poate fi urmarit si cu ajutorul unui telefon mobil prin conxiune la internet.